Jan 04

FRÅGA: är groddar bra vid ibs och hur lättsmälta är de?

Av Anton Hansson

Hejsan! Jag läste att groddar på alfalfa och bönor var väldigt bra för enzymerna och var lättsmälta. De 2 senaste dagarna har jag blandat böngroddar i smoothien men jag har blivit rapig och liksom känts igen som att nåt står upp i halsen liksom, känner mig full ända upp i halsen och rapig. Hinner liksom […]

Dec 31

FRÅGA: gluten och socker vid magbesvär?

Av Anton Hansson

Hej! Hur ska man tänka kring återinförande av gluten (gjort test på vårdcentral och är inte glutenintolerant) och socker när man testat att utesluta det i 2 veckor? Ska man alls återinföra dem?   SVAR: Hej! Gluten: Eftersom du inte är glutenintolerant (celiaki) kan du förmodligen äta lite gluten utan att få besvär. Men kom också […]

Dec 20

FRÅGA: Soja, vete och mjölkprodukter för magen

Av Anton Hansson

Hej Anton! Jag är nu inne på min 7:e vecka i programmet och har börjat återföra livsmedel. Men undrar lite hur jag ska tänka när jag börjar testa att införa en större ”grupp” av livsmedel, tex soja eller vete. Soja kan ju vara alltifrån sojasås till alla olika typer av sojaprotein eller sojamjölk. Samma med […]

Dec 08

Bästa julmaten för dig med IBS eller en känslig mage

Av Anton Hansson

Visst är det mysigt med jul! Med det kan samtidigt vara en extra jobbig tid för dig med en känslig mage. Stora julbufféer och stress över allt som ska fixas brukar inte hjälpa. Så vad kan man göra för att hjälpa magen hålla sig lite lugnare denna julen? Här kommer några tips på hur du […]

Dec 05

Fråga: bubblig och känsla av tyngd i magen trots bra kost?

Av Anton Hansson

Hej,Jag har nu följt dieten i 4 veckor – inne på 5:e veckan (med undantag av några få måltider som av olika skäl inte kunde vara den rätta maten) och fortfarande är jag bubblig i tarmarna och på morgonen känner jag en ”tyngd” i tarmarna – som om det är massor där inne som inte […]

1 2 3 8