FRÅGA: är groddar bra vid ibs och hur lättsmälta är de? | Magkliniken

FRÅGA: är groddar bra vid ibs och hur lättsmälta är de?

Av Anton Hansson

Hejsan!

Jag läste att groddar på alfalfa och bönor var väldigt bra för enzymerna och var lättsmälta. De 2 senaste dagarna har jag blandat böngroddar i smoothien men jag har blivit rapig och liksom känts igen som att nåt står upp i halsen liksom, känner mig full ända upp i halsen och rapig. Hinner liksom inte ens få i mig hela smoothien.

Tänker ju att det skulle vara bra med lättsmälta enzymer, men kanske inte…Kan vara något annat också, men jag har i princip nästan ätit samma mat varje dag..


 

Svar:

Hej!

Det stämmer att groddar av olika slag behåller sina goda enzymer, är näringsrika och väldigt nyttiga. Tyvärr kan de fotfarande ge magbesvär för många som har en nedsatt matsmältningsförmåga. När du upplevt negativa symtom som du beskriver i samband med att du börjat med böngroddar så är sannolikheten stor att de kan vara boven. Jag hade pausat alla groddar en period och testat först senare igen när magen är märkbart mera stabil. Och då börja med en mycket liten mängd.

 

Annonslänkar på magkliniken.se
Den här webbsidan innehåller annonslänkar, vilket betyder att Anton kan erhålla en provision från svenskhalsokost.se när du köper en produkt via någon av länkarna på sidan. Priset på produkterna är detsamma oavsett men ditt inköp stödjer Anton att skriva och dela mer artiklar kring maghälsa. Tack för ditt stöd!

Om Författaren

Anton Hansson är grundaren av Magkliniken. Sen 2011 har han tagit emot klienter med envisa magbesvär som redan testat det mesta. Hans mål är att samla och dela de bästa metoderna för att balansera krånglande magar. När han inte skriver om maghälsa hittas han förmodligen mediterandes eller tränar.

>