Behandling mot IBS | Magkliniken

Behandling mot IBS

Vad är det egentligen för fel med min mage?
Varför lyckas inte vårdcentraler och läkare hjälpa mig?
När och hur ska jag få tillbaka ett fungerande liv utan magbesvär?

Har du funderat över dessa frågor så är du inte ensam. 10 – 15% av alla svenskar lider av den funktionella magsjukdomen IBS, irritable bowel syndrome. Trots att sjukdomen är så vanlig finns det idag ingen standardiserad behandling.

Många IBS patienter upplever också att de inte fått någon effektiv hjälp eller behandling från vårdcentralen. Det är inte ovanligt att personen lidit av magbesvär i många år och regelbundet träffat läkare och gjort alla möjliga tester utan att magen blivit bättre.

Men något måste vara fel, annars hade jag inte mått så här dåligt!

Ja något är det som orsakar besvären, men man vet idag inte exakt vad. I de flesta fall är det flera olika orsaker som bidrar till besvären. När man på vårdcentralen inte kan identifiera orsaken blir det också svårt att ge effektiva råd för behandling.

koloskopi ibs

Koloskopi

Man kan få tips om att äta mer fibrer, testa ett bulkmedel, göra tester för gluten och laktos, lite enkla kostråd eller kanske något läkemedel eller tillskott. I värsta fall får man höra att allt sitter i huvudet och att man bara stressar för mycket. Stress är visserligen en viktig faktor men sällan hela sanningen.

Sen fortsätter man att gå runt och vara uppblåst som en ballong, får akuta attacker av diarré eller är hård som en sten i magen. Eller smärtan i magen och illaluktande gaser.

Så ser vardagen ut för många med kroniska magbesvär.

Vanliga frågor om IBS

Symptom vid IBS?

Orsaker till IBS?

Hur får man diagnosen IBS?

Online kurs mot IBS

Magkliniken har i fyra år hjälpt klienter med magbesvär, som IBS, att snabbt minska symtomen och få kontroll på magen. Nu kan du testa vår webbaserade behandling. 

Vägledning steg-för-steg med matlistor, recept, frågor och svar, video, checklistor mm. för en lugnare mage fri från besvär.

>