Gas i magen – orsaker och behandling för att bli av med illaluktande fisar

Gas i magen kan vara ett pinsamt besvär. Särskilt när det leder till illaluktande fisar som får omgivningen att rynka på näsan och kasta misstänksamma blickar runt sig.

De flesta producera cirka 0,5 -1,5 liter gas varje dygn och fiser 8-20 gånger.

Det är det vanligaste tillskottet som magklinikens klienter bli hjälpta av. Det finns flera olika märken av enzymer att välja mellan. Det bästa svenska tillskottet jag hittat är som innehåller:

• Enzymer: för att smälta maten
  • Probiotika: goda bakterier för balans i tarmen
  • HCL: magsyra som många har brist på
  • Aloe vera: läkande för mage och tarm
  • Örtkomplex: lugnar tarmen

Mycket bra i en kapsel så slipper man köpa flera olika preparat och ett av de bästa tillskotten att testa mot problem med gaser och uppblåsthet.

Vanliga frågor om gas i magen

Vad kan gaser i magen leda till?

Varför får man gaser i magen?

11 effektiva metoder för att minska gaser i magen

Behandling mot illaluktande gaser

Magkliniken har i fyra år hjälpt klienter med magbesvär, som illaluktande gaser i magen, att snabbt minska symtomen och få kontroll på magen. Nu kan du testa vår webbaserade behandling.

Vägledning steg-för-steg med matlistor, recept, frågor och svar, video, checklistor mm. för en lugnare mage fri från besvär.