RECEPT: Kokt kyckling – mild och god för en känslig mage | Magkliniken

RECEPT: Kokt kyckling – mild och god för en känslig mage

Av Anton Hansson

Att koka kyckling är inte så vanligt nu för tiden.  Men det är ett utmärkt sätt att tillaga en saftig och god kyckling som både är lättsmält och enkel att göra.

Det blir också en buljong som är god som sås, nyttig för tarmen och som kan sparas till andra rätter.

Kokt kyckling

INGREDIENSER

GÖR SÅ HÄR

  • 1
    Skala och skär morot, selleri och ingefära i mindre bitar. Lägg tillsammans med kycklingen i en stor gryta.
  • 2
    Fyll på med vatten så att det täcker kycklingen och koka upp.
  • 3
    Sänk värmen och ta bort allt skum som kommer. Lägg i alla kryddor och låt puttra på svag värme i ca 50 minuter.
  • 4
    Ta upp kyckling och ta bort skinnet. Servera förslagsvis kycklingen med ris, quinoa eller hirs och använd buljongen som sås.
  • 5
    Låt buljongen kallna, ta bort fettlagret och spara vätskan som buljong till andra rätter.

Gillar man kokosmjölk är det också gott att ha i 2 dl på slutet. Variera gärna vad du serverar till. Ris, quinoa eller hirs är några bra alternativ. Eller kanske potatis, sötpotatis, gröna ärtor eller morötter. 

Det som passar bäst för dina smaklökar och din mage. Sen är det bara att njuta av måltiden i lugn och ro.

 

 

Annonslänkar på magkliniken.se
Den här webbsidan innehåller annonslänkar, vilket betyder att Anton kan erhålla en provision från svenskhalsokost.se när du köper en produkt via någon av länkarna på sidan. Priset på produkterna är detsamma oavsett men ditt inköp stödjer Anton att skriva och dela mer artiklar kring maghälsa. Tack för ditt stöd!

Om Författaren

Anton Hansson är grundaren av Magkliniken. Sen 2011 har han tagit emot klienter med envisa magbesvär som redan testat det mesta. Hans mål är att samla och dela de bästa metoderna för att balansera krånglande magar. När han inte skriver om maghälsa hittas han förmodligen mediterandes eller tränar.

>