RECEPT: Ugnsbakade morots- och sötpotatis frites | MagKliniken

RECEPT: Ugnsbakade morots- och sötpotatis frites

Av Sara Nilsson

Sötpotatisfrites är gott och inte alls svårt att göra. Här kommer ett enkelt recept från kursen magharmoni total.

Du behöver

  • 1 stor sötpotatis
  • 6-8 morötter
  • olivolja
  • torkade örter (ex: timjan, rosmarin)
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar (om du brukar tåla det)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skär potatis och morötter i 1 cm tjocka pommes fritesstavar.
  3. Lägg stavarna i en stor ungsform och blanda runt med olivolja, örter, salt och peppar. Sprid ut dem i ett lager.
  4. Baka i ugnen i 35-40 minuter eller tills de är krispiga och fått en gyllenbrun färg. Håll koll i slutet så att de inte bränns. Ta gärna ut och rör om stavarna 2-3 gånger under tiden så att det får jämnare färg.
  5. Servera ihop med exempelvis kyckling eller nötkött.

Njut av måltiden i lugn och ro och kom ihåg att tugga väl, för magens skull.

 

Tips: även rödbetor och palsternacka kan användas. Har du mycket gaser och svullnad så var försiktig med mängden och lägg märke till hur väl det passar för just din mage.

 

Annonslänkar på magkliniken.se
Den här webbsidan innehåller annonslänkar, vilket betyder att Anton kan erhålla en provision från svenskhalsokost.se när du köper en produkt via någon av länkarna på sidan. Priset på produkterna är detsamma oavsett men ditt inköp stödjer Anton att skriva och dela mer artiklar kring maghälsa. Tack för ditt stöd!

Om Författaren

>