Sötpotatisfrites är gott och inte alls svårt att göra. Här kommer ett enkelt recept från kursen magharmoni total. Var medveten om att sötpotatis innehåller en del FODMAP vilket kan ge besvär för vissa med känslig mage om för stor mängd äts.
Sötpotatis- och morotsfrites
INGREDIENSER
GÖR SÅ HÄR
1.
Sätt ugnen på 200 grader.
2.
Skala och skär sötpotatis och morötter i 1 cm tjocka pommes fritesstavar.
3.
Lägg stavarna i en stor ugnsform och blanda runt med olivolja, örter, salt och peppar. Sprid ut dem i ett lager.
4.
Baka i ugnen i 35-40 minuter eller tills de är krispiga och fått en gyllenbrun färg. Håll koll i slutet så att de inte bränns. Ta gärna ut och rör om stavarna 2-3 gånger under tiden så att det får jämnare färg.
Sötpotatis- och morotsfrites
INGREDIENSER
GÖR SÅ HÄR
1.
Sätt ugnen på 200 grader.
2.
Skala och skär sötpotatis och morötter i 1 cm tjocka pommes fritesstavar.
3.
Lägg stavarna i en stor ugnsform och blanda runt med olivolja, örter, salt och peppar. Sprid ut dem i ett lager.
4.
Baka i ugnen i 35-40 minuter eller tills de är krispiga och fått en gyllenbrun färg. Håll koll i slutet så att de inte bränns. Ta gärna ut och rör om stavarna 2-3 gånger under tiden så att det får jämnare färg.
Tips: även rödbetor, palsternacka och lök kan användas. Men rödbetor tar lite längre tid och kan med fördelas sättas in i ugnen själva i 15 minuter innan resterande rotfrukter läggs på. Har du problem med gaser och uppblåsthet så var även försiktig med mängden och lägg märke till hur väl det passar för just din mage.