Lax i ugn är både gott och nyttigt. Det går också enkelt och snabbt att göra. Du kan använda en hel laxsida, vilket är smidigt då det blir rester över som du kan äta nästa mål. Lägg då skinnsidan nedåt i en ugnsfast form.
Vill du endast göra en portion som går snabbt kan du använda laxbitar eller laxkotletter.
Lax i ugn
INGREDIENSER
- Hel laxsida (eller mindre laxbitar)
- 1 citron
- Olivolja
- Salt
- Citronpeppar
GÖR SÅ HÄR
- 1Sätt ugnen på 175 grader.
- 2Lägg laxen i en ugnsfast form och pressa över citron och ringla över olivolja.
- 3Salta och peppra.
- 4Sätt in laxen i mitten av ugnen i 20 - 25 min. Kontrollera att den är genomstekt.
Servera gärna med ris eller quinoa. Tanken med receptet är att vara så enkelt och milt för magen som möjligt.
Men man kan så klart variera med en mängd olika kryddor och tillbehör så som en god kall gräddfilssås.