RECEPT: Lax i ugn | Magkliniken

RECEPT: Lax i ugn

Av Anton Hansson

Lax i ugn är både gott och nyttigt. Det går också enkelt och snabbt att göra. Du kan använda en hel laxsida, vilket är smidigt då det blir rester över som du kan äta nästa mål. Lägg då skinnsidan nedåt i en ugnsfast form. 

Vill du endast göra en portion som går snabbt kan du använda laxbitar eller laxkotletter.

Lax i ugn

INGREDIENSER

  • Hel laxsida (eller mindre laxbitar)
  • 1 citron
  • Olivolja
  • Salt
  • Citronpeppar

GÖR SÅ HÄR

  • 1
    Sätt ugnen på 175 grader. 
  • 2
    Lägg laxen i en ugnsfast form och pressa över citron och ringla över olivolja.
  • 3
    Salta och peppra.
  • 4
    Sätt in laxen i mitten av ugnen i 20 - 25 min. Kontrollera att den är genomstekt.

Servera gärna med ris eller quinoa. Tanken med receptet är att vara så enkelt och milt för magen som möjligt.

Men man kan så klart variera med en mängd olika kryddor och tillbehör så som en god kall gräddfilssås. 

 

Annonslänkar på magkliniken.se
Den här webbsidan innehåller annonslänkar, vilket betyder att Anton kan erhålla en provision från svenskhalsokost.se när du köper en produkt via någon av länkarna på sidan. Priset på produkterna är detsamma oavsett men ditt inköp stödjer Anton att skriva och dela mer artiklar kring maghälsa. Tack för ditt stöd!

Om Författaren

Anton Hansson är grundaren av Magkliniken. Sen 2011 har han hjälpt klienter med envisa magbesvär. Med sin utbildning inom biomedicin och sitt ständiga utforskande av naturliga metoder och livsstilsförändringar är målet att kombinera det bästa från båda världar. Målet är att hitta de mest effektiva metoderna för att kunna återställa magbalansen, även hos personer som redan testat det mesta.

>