Hälsosant avsnitt 3. Stress - så påverkar det magen | Magkliniken

Hälsosant avsnitt 3. Stress – så påverkar det magen

Jag var nyligen med i den populära hälsopodden Hälsosant med Carolina Werling.

Vi kör en serie om magen i 6 delar. Igår var det dags för del 3. Stress.

Det finns en nära koppling mellan ditt sinnet och magen. Så när du är stressad så förvärrar det ofta besvären och gör magen mer orolig, spänd, lös eller uppblåst.

Det här pratade vi om i avsnittet:

• Hur stress och magen är ihopkopplade – kroppen smälter inte maten när du är stressad
  • Hur det autonoma nervsystemet påverkar magen
  • Gjorde våra far- och morföräldrar helt rätt när de ”sov på maten”?
  • Ska du använda lunchen för en powerwalk?
  • Vad är det enteriska nervsystemet, ”den andra hjärnan” för något?
  • Är du verkligen medvetna om din stressnivå?
  • Om du endast ska tänka på att slappna av och stressa ned en enda gång om dagen så är det vid måltid

Har du problem med magen och upplever en viss stress i vardagen så lyssna och testa något av dem praktiska tips vi tar upp.