Bästa och värsta dryckerna för den känsliga magen? | Magkliniken

Bästa och värsta dryckerna för den känsliga magen?

Av Anton Hansson

I månadens undersökning kunde ni vara med och svara på frågan ”Vilken mat irriterar din mage?”. Ovan presenteras resultaten av era svar. I slutet kan du även direkt vara med och delta i nästa månads undersökning.

I topp 3 kan vi se:

  1. Alkohol
  2. Kaffe
  3. Läsk / energidryck

Mjölk och juice var inte så långt efter. Överlägset längst ned var svart te med endast 4 %.

Så vilka slutsatser kan man dra av de här resultaten? Stämmer de överens med de rekommendationer man brukar ge vid magbesvär?

Ja, det gör det faktiskt. I arbetet med mina klienter med svåra magbesvär så brukar just alkohol, kaffe och läsk/energidryck trigga igång eller förvärra problemen. När alkohol och läsk dessutom är rätt dåliga för den allmänna hälsan så kan det verkligen vara en bra ide för de med återkommande problem att testa att minska på intaget av dessa.

Att minska på intaget av kaffe brukar vara en utmaning. 

 

Vilken typ av ätare är du – Turboskyfflaren eller snigeln?

Vi äter ju alla på lite olika sätt. Olika snabbt, olika hetsigt och tuggar olika mycket. Hur snabbt brukar du äta?
Var med och rösta direkt i nästa undersökning.

 

Annonslänkar på magkliniken.se
Den här webbsidan innehåller annonslänkar, vilket betyder att Anton kan erhålla en provision från svenskhalsokost.se när du köper en produkt via någon av länkarna på sidan. Priset på produkterna är detsamma oavsett men ditt inköp stödjer Anton att skriva och dela mer artiklar kring maghälsa. Tack för ditt stöd!

Om Författaren

Anton Hansson är grundaren av Magkliniken. Sen 2011 har han hjälpt klienter med envisa magbesvär. Med sin utbildning inom biomedicin och sitt ständiga utforskande av naturliga metoder och livsstilsförändringar är målet att kombinera det bästa från båda världar. Målet är att hitta de mest effektiva metoderna för att kunna återställa magbalansen, även hos personer som redan testat det mesta.

>