FRÅGA: bra frukter när man har mycket gaser i magen? | Magkliniken

FRÅGA: bra frukter när man har mycket gaser i magen?

Av Anton Hansson

Hej igen,

Har du tips på någon frukt eller bär som är bra när man har mycket gaser, som kan funka i smoothie? 

Mvh


Hej igen,

 

Frukter eller bär som brukar ge minst gaser är de med lägst FODMAP innehåll. Så som blåbär, hallon, jordgubbar, apelsin, clementin, mogen banan, grapefrukt, mogen kiwi, papaya, annans.

Dessa har generellt sätt en lägre risk att ge besvär som gaser, men de är inte helt riskfria. Så har man mycket problem med gaser är det fortfarande en bra ide att äta endast små mängder även av dessa frukter och bär tills magen börjar kännas stabil över lag.

En riktlinje som gäller för de flesta med mycket gasproblem är att en kolhydratreducerad kost brukar hjälpa och vara en viktig del för att bli av med besvären.

 

Annonslänkar på magkliniken.se
Den här webbsidan innehåller annonslänkar, vilket betyder att Anton kan erhålla en provision från svenskhalsokost.se när du köper en produkt via någon av länkarna på sidan. Priset på produkterna är detsamma oavsett men ditt inköp stödjer Anton att skriva och dela mer artiklar kring maghälsa. Tack för ditt stöd!

Om Författaren

Anton Hansson är grundaren av Magkliniken. Sen 2011 har han hjälpt klienter med envisa magbesvär. Med sin utbildning inom biomedicin och sitt ständiga utforskande av naturliga metoder och livsstilsförändringar är målet att kombinera det bästa från båda världar. Målet är att hitta de mest effektiva metoderna för att kunna återställa magbalansen, även hos personer som redan testat det mesta.

>