RESULTAT: Hur ofta bajsar du? | Magkliniken

RESULTAT: Hur ofta bajsar du?

Av Anton Hansson

I månadens undersökning ställde vi frågan: ”Hur ofta bajsar du vanligtvis?”. De 3 vanligaste svaren som man också ser i bilden ovan var:

1. 1-3 gånger om dagen: 52 %

2. 2-4 gånger i veckan: 17 %

​3. 5-6 gånger i veckan: 16 %

Det är ett positivt resultat att över hälften av alla som svarat bajsar 1-3 gånger om dagen vilket för de flesta är en optimal frekvens. Även om normalt anses vara 3 gånger i veckan till 3 gånger om dagen. Färre en tre gånger i veckan klassas som förstoppning medan fler än 3 gånger om dagen klassas som diarré. 

Nästa Undersökning -
Hur mycket vatten dricker du om dagen?

Att undvika uttorkning genom att dricka tillräckligt med vatten dagligen är en av de enklaste metoderna för god hälsa. För alla som är förstoppade bör det vara det första steget man tar för att få fart på magen.

Hur mycket vatten dricker du om dagen?

 

Annonslänkar på magkliniken.se
Den här webbsidan innehåller annonslänkar, vilket betyder att Anton kan erhålla en provision från svenskhalsokost.se när du köper en produkt via någon av länkarna på sidan. Priset på produkterna är detsamma oavsett men ditt inköp stödjer Anton att skriva och dela mer artiklar kring maghälsa. Tack för ditt stöd!

Om Författaren

Anton Hansson är grundaren av Magkliniken. Sen 2011 har han tagit emot klienter med envisa magbesvär som redan testat det mesta. Hans mål är att samla och dela de bästa metoderna för att balansera krånglande magar. När han inte skriver om maghälsa hittas han förmodligen mediterandes eller tränar.

>