RESULTAT: Hur ofta bajsar du? | Magkliniken

RESULTAT: Hur ofta bajsar du?

I månadens undersökning ställde vi frågan: ”Hur ofta bajsar du vanligtvis?”. De 3 vanligaste svaren som man också ser i bilden ovan var:

1. 1-3 gånger om dagen: 52 %

2. 2-4 gånger i veckan: 17 %

​3. 5-6 gånger i veckan: 16 %

Det är ett positivt resultat att över hälften av alla som svarat bajsar 1-3 gånger om dagen vilket för de flesta är en optimal frekvens. Även om normalt anses vara 3 gånger i veckan till 3 gånger om dagen. Färre en tre gånger i veckan klassas som förstoppning medan fler än 3 gånger om dagen klassas som diarré.

Nästa Undersökning -
Hur mycket vatten dricker du om dagen?

Att undvika uttorkning genom att dricka tillräckligt med vatten dagligen är en av de enklaste metoderna för god hälsa. För alla som är förstoppade bör det vara det första steget man tar för att få fart på magen.

Hur mycket vatten dricker du om dagen?