RESULTAT: Hur mycket vatten dricker du om dagen? | Magkliniken

RESULTAT: Hur mycket vatten dricker du om dagen?

I månadens undersökning ställde vi frågan: ”Hur mycket vatten dricker du om dagen?”. De 3 vanligaste svaren som man också ser i bilden ovan var:

3-4 glas (0,7-1 l)........32%

Max 2 glas (<0,5 l).....25%

5-6 glas (1,2-1,5 l)......25%

Hur mycket vatten som är optimalt att dricka skiljer sig så klart från person till person. Det påverkas bland annat av vad du äter i övrigt, din aktivitetsnivå, miljö och hur mycket du svettas. Men ett riktmärke att titta på är färgen på kisset. Det bör vara helt klart eller lätt gult. Har det en stark gul färg dricker du förmodligen för lite.

Att dricka 3-4 glas vatten/dag (o,7-1 l) som var det mesta valda alternativet är förmodligen lite mindre än optimalt för de flesta. Max 2 glas som var det näst mest valda alternativet är definitivt för lite för de allra flesta.

Det är extra viktigt att få i sig tillräckligt med vatten om man lider av förstoppning eller diarré. Men uttorkning kan ge en mängd olika symptom.

Ytterligare ett starkt tecken på att du bör dricka mer är om du ofta är torr i munnen.

Nästa Undersökning
- Hur många gånger i veckan tränar du (minst 45 min raks promenad?

Passa på och delta i den nya undersökning denna månaden.