RESULTAT: Vanligaste dieten folk testat? | Magkliniken

RESULTAT: Vanligaste dieten folk testat?

I månadens undersökning ställde vi frågan: ”Vilka olika dieter har du testat”. De 3 vanligaste dieterna som man också ser i bilden ovan var:

1. Ingen särskild - 34,8 %

2. LCHF - 22,9 %

​3. 5:2 - 12,0 %

Det vanligaste alternativet var alltså att inte ha testat någon särskild diet. Samtidigt så ser man att det är många som testat den omtalade dieten LCHF. Det har debatterats mycket kring om det är hälsosamt att äta stora mängder fett eller ej.

Själv är jag övertygad om att det är väldigt individuellt om LCHF är bra för just dig. En del verkar fungera utmärkt på väldigt lite kolhydrater och mycket fett. Medan det inte fungerar alls för andra.​

Oavsett så är det viktigt att välja råvaror av bra kvalitet. Gärna ekologiskt ​och så lite processade som möjligt.

Nästa Undersökning -
Hur ofta bajsar du?

Att prata bajs är fortfarande lite tabu. Det hoppas jag vi kan börja ändra på.

Normalt anses vara att tömma tarmen 3 gånger i veckan till 3 gånger om dagen. ​Men 1-3 gånger per dag skulle jag säga är att föredra. Under de år jag jobbat med klienter har jag förstått att det skiljer sig mycket.

En del är så förstoppade att de tömmer tarmen knappt en gång i veckan. Medans andra är så lösa i magen eller inte kan hålla tätt att de får springa på toaletten 10 gånger om dagen.