FRÅGA: Hur länge behöver man ta tillskott av enzymer, probiotika och candidautrensning? | Magkliniken

FRÅGA: Hur länge behöver man ta tillskott av enzymer, probiotika och candidautrensning?

Av Anton Hansson

Hej!

Jag har tagit en 4-5 veckors utrensningskur  mot candida med Ultra Detox och Ultra Balans under november.
Jag mår klart bättre. Jag är nu i slutet av fasen att tillföra nya livsmedel.

Nu undrar jag  hur snart kan det vara lämpligt att ta nästa kur?

Jag är fortfarande lite gasig och har torr hud bakom öronen och ansiktet har ett par fläckar som fjällar,

så jag antar att candidan härjar lite fortfarande.

Jag intar även Ergozyme och Lakto Vitalis Pro. Hur länge är det lämpligt att ta dom?


Svar:

Hej,

Toppen att magen är lite bättre, även om candidan inte verkar vara helt borta. I vissa fall kan det ta 3-6 månader för att få kontroll på candidan, beroende på hur omfattande det är från början och hur mycket fokus man lägger på att läka kroppen.

Har du fortfarande tydliga symtom från candida när du kört UltraBalans och UltraDetox 4-5 veckor kan det vara lämpligt att köra 2 veckor med oreganoolja 1 – 3 kapslar om dagen till måltid och därefter gå över till pau d’arco te 1-6 koppar om dagen.

För att attackera candidan med ett nytt ämne. Ett alternativ är att köra 1-2 vecka med pau d’arco te 1-6 koppar om dagen nu och sen köra samma kur som du redan gjort igen. Men en vissa variation är generellt sätt bra för att minska risken för att candidan utvecklar en resistans mot de utrensande ämnena du tar.

Probiotika bör du få i dig dagligen. Antingen i form av kapslar eller syrade grönsaker nu när behovet är som störst. Framöver kan det ofta räcka med yoghurt men lite syrade grönsaker dagligen är en utmärkt vana.

Ergozyme kan du 1 gång i månaden testa att minska dosen eller helt plocka bort det några dagar och se om det gör någon skillnad. Gör det ingen skillnad betyder det att du inte längre behöver ta det. Om några symtom förvärras när du minskar eller plockar bort så behöver din matsmältning fortfarande stöd. Många återställer matsmältningen med tiden medan vissa behöver ta tillskott långt tid framöver. Desto äldre man är desto vanligare är det med brist på enzymer och/eller magsyra. Men du behöver alltså testa dig fram.

 

Annonslänkar på magkliniken.se
Den här webbsidan innehåller annonslänkar, vilket betyder att Anton kan erhålla en provision från svenskhalsokost.se när du köper en produkt via någon av länkarna på sidan. Priset på produkterna är detsamma oavsett men ditt inköp stödjer Anton att skriva och dela mer artiklar kring maghälsa. Tack för ditt stöd!

Om Författaren

Anton Hansson är grundaren av Magkliniken. Sen 2011 har han hjälpt klienter med envisa magbesvär. Med sin utbildning inom biomedicin och sitt ständiga utforskande av naturliga metoder och livsstilsförändringar är målet att kombinera det bästa från båda världar. Målet är att hitta de mest effektiva metoderna för att kunna återställa magbalansen, även hos personer som redan testat det mesta.

>