Simplaste Tipset För En Bättre Matsmältning | Magkliniken

En dålig matsmältning är en vanlig orsak till magbesvär. Det finns många tips för att stärka matsmältningen, idag tar jag upp ett supersimpelt tips som du kan göra på mindre än 10 sekunder.

En effektiv matsmältning är så klart extra viktigt om man har återkommande magbesvär. Men egentligen kan alla ha nytta av att tänka på det här eftersom den är så central för att kroppen ska fungera.

I första hand för att vi ska kunna ta upp så mycket näring som möjligt från maten.

Men även för att skydda oss mot skadliga bakterier som kan finnas i maten.

Så vad är nu detta tips. Jo, när du satt dig ner för att äta, pausa och ta minst ett djupt och lugnt andetag.

Ett Lugnt Andetag Innan Maten

Inget avancerat, men fördelen med det här är att det ger oss en kort paus för att börja varva ner, och att ställa om från jobb eller andra uppgifter till en lugn stund där du kan koppla av och njuta av maten.

Det här kan stärka matsmältningen eftersom att den påverkas så mycket av vårt sinnestillstånd. När vi är stressade eller bara lite uppe i varv så fokuserar kroppen mindre på vår matsmältning, vi utsöndrar mindre matsmältningsenzymer, magsyra och magens och tarmens rörelser som ska massera och föra maten framåt minskar.

Och tvärtom, desto lugnare och mer avkopplade vi är desto bättre fungerar matsmältningen.Här kan vår korta andningspaus hjälpa oss att börja varva ned och sprida lite lugn och ro.

Och ingen kan heller säga att man inte hinner med ett djupt och lugnt andetag innan måltiden. Vill man få ännu större effekt så kan man ta 3 eller 5 lugna andetag. Man kan gärna stänga ögonen, lägga händerna avslappnat i knät eller på bordet och kanske ge ett kort tack för att man får njuta av god mat. Om det nu är god mat så klart.

Det var dagens magtips som du kan testa nästa gång du äter och om det kändes bra, kom gärna tillbaka och berätta i kommentarerna nedan.

 

Annonslänkar på magkliniken.se
Den här webbsidan innehåller annonslänkar, vilket betyder att Anton kan erhålla en provision från svenskhalsokost.se när du köper en produkt via någon av länkarna på sidan. Priset på produkterna är detsamma oavsett men ditt inköp stödjer Anton att skriva och dela mer artiklar kring maghälsa. Tack för ditt stöd!

Om Författaren

Anton Hansson är grundaren av Magkliniken. Sen 2011 har han hjälpt klienter med envisa magbesvär. Med sin utbildning inom biomedicin och sitt ständiga utforskande av naturliga metoder och livsstilsförändringar är målet att kombinera det bästa från båda världar. Målet är att hitta de mest effektiva metoderna för att kunna återställa magbalansen, även hos personer som redan testat det mesta.

>