"Jag har alltid haft problem med förstoppning, gaser, fruktansvärt ont i magen och uppblåsthet" | Magkliniken

”Jag har alltid haft problem med förstoppning, gaser, fruktansvärt ont i magen och uppblåsthet”

Av Anton Hansson

Ibland kan det var skönt att få höra att man inte är ensam om att ha en mage som bråkar med en. Här en berättelse från en kvinna som deltar i onlinekursen.


Hej.

Jag är 40 år och har haft magproblem så länge jag kan minnas. Var till läkare när jag var liten och kollade gluten, laktos, allergier men allt såg så bra ut. Jag fick diagnosen IBS på äldre dar och efter det har jag läst på mycket och jag har pluggat friskvård för att lära mig mer om hälsa, så mycket har jag redan hört men det tål att upprepas. Jag har provat många olika saker men det har aldrig funnits en plan och då blir det svårt att veta vad som funkar och inte.

Det som har fungerat bra tidigare är lchf kost som jag började med då jag hade svårt att bli gravid och gjorde ivf behandlingar. Jag blev gravid på naturlig väg efter nio månader med lchf kost. Då hade vi kämpat i många år innan. Jag blev piggare, gladare och fick för första gången resultat i min träning (blev starkare och orkade mer). När jag blev gravid kunde jag inte äta kött utan kroppen ville bara ha kolhydrater så sedan dess har jag ätit vanlig husmanskost. Trots att jag vet att jag mådde så bra av lchf kost så har jag inte känt mig motiverad att börja med den igen. Det känns svårt nu när man har barn.

Mina magproblem har påverkat mig väldigt negativt både socialt, i relationer och i yrkeslivet. Mer än jag har förstått. Därför känns det skönt att det finns ett forum där man kan se att det finns andra med liknande problem.

Jag har ätit antidepressiva tabletter i många år men nu börjar jag faktiskt fundera över om jag ska göra det längre efter att ha suttit och läst på. Jag har precis fått upp ögonen för att jag har pms/pmsd och att jag behöver äta sådan medicin istället och självklart få ordning på magen en gång för alla. Det är inte lätt att få ihop alla pusselbitar och att behöva vara sin egen doktor, på vårdcentralen får man bara utskrivet antidepressiva piller och dom har tyvärr inte ett helhetstänk.

Vi har precis kommit hem från semester med all inclusive, vi blev bjudna annars har vi aldrig varit på all inclusive, där det spårade ur rejält med maten för hela familjen och jag tror att det är därför jag mår extra dåligt just nu både psykiskt och fysiskt med en mage som är värre än någonsin. Jag har alltid haft problem med förstoppning, gaser, fruktansvärt ont i magen och uppblåsthet. Nu efter resan så tror jag dessutom att jag har någon parasit eller candida svamp. Jag har eksem runt ögonen, mjäll i hårbotten och en trötthet som inte är normal.

Jag tror verkligen att det här kommer hjälpa mig, det kan bara bli bättre från där jag är nu ? så nu är jag peppad att börja.

 

Annonslänkar på magkliniken.se
Den här webbsidan innehåller annonslänkar, vilket betyder att Anton kan erhålla en provision från svenskhalsokost.se när du köper en produkt via någon av länkarna på sidan. Priset på produkterna är detsamma oavsett men ditt inköp stödjer Anton att skriva och dela mer artiklar kring maghälsa. Tack för ditt stöd!

Om Författaren

Anton Hansson är grundaren av Magkliniken. Sen 2011 har han hjälpt klienter med envisa magbesvär. Med sin utbildning inom biomedicin och sitt ständiga utforskande av naturliga metoder och livsstilsförändringar är målet att kombinera det bästa från båda världar. Målet är att hitta de mest effektiva metoderna för att kunna återställa magbalansen, även hos personer som redan testat det mesta.

>