Fisk är både gott och nyttigt och fungerar ofta bra även för känsliga magar. Många av oss är tyvärr ganska dåliga på att äta fisk i vardagen.
Här kommer ett lätt recept där du enkelt slänger ihop allt i en gryta och det är klart efter 20 minuter.
Fisksoppa i kokosmjölk och curry
INGREDIENSER
- ca 600 g torsk- eller sejfilé
- 4 dl kokosmjölk
- 2 st zucchini (2 st. små eller 1 stor)
- 3 st morötter (medelstora)
- 1 st citron
- 1 msk olivolja
- 1 bit ingefära
- 1 msk salt (efter smak)
- 1-2 tsk curry*
- kryddor efter smak, t ex 1 tsk oregano, persilja eller dill
- 6 dl liter vatten
GÖR SÅ HÄR
- 1Skär den tinade fisken i bitar och lägg i en stor skål och pressa citron över. fisken och häll på oregano, timjan och salt. Rör om lätt.
- 2Skala och skär morötter, zucchini och ingefära i små bitar. Värm olivolja i en stor gryta och lägg i grönsakerna samt curry och bryn kort.
- 3Häll i vatten och kokosmjölk och koka upp och sänk ned värmen och låt det sjuda i 5 min under lock.
- 4Lägg i fisken och låt det sjuda i 5 min till eller tills fisken är klar.
- 5Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor vid behov. Plocka av soppan från värmen och låt stå 10 min innan servering.
* har du en känslig mage som kanske inte tolererar curry väl så hoppa över det.
Variera gärna vad du serverar till. Ris, quinoa eller hirs är några bra alternativ. Det som passar bäst för dina smaklökar och din mage. Sen är det bara att njuta av måltiden i lugn och ro.
Vill du vara mer tidseffektiv och få rester och matlådor att frysa in så kan du göra dubbel sats eller mer.
PS. Receptet är gjort för att vara snällt för magen, därför är kryddorna begränsade. Men har din mage inga problem med fler kryddor så som peppar eller buljong så kan det också användas.